”FEMMANS” NYHETSBREV – 2014/5

 

Städdag

Den 25 oktober var det dags för den traditionella höststädningen. Det var ca 30 medlemmar som deltog med att göra fint i vårt område - både inomhus och utomhus. Vi som deltog fick också tillfälle att träffa våra grannar på ett lite mera avslappnat sätt. Vädret kanske inte var med oss riktigt den här gången men alla kämpade på bra ändå. Efter städningen bjöd våra husvärdar (Amie Björkstedt och Helena Cederqvist) på lite mat och dryck.  Ett STORT  TACK  vill vi från styrelsen rikta till alla som deltog vid städningen. TACK OCKSÅ ni fantastiska husvärdar som ordnade det så trevligt för många av oss.

Jordförbättring av buskar ovanpå garaget

Styrelsen har beslutat att snarast uppdra åt trädgårdsentreprenören att göra jordförbättringar av buskarna ovanpå garaget. Buskarna runt lekparkerna får vi emellertid avvakta med att åtgärda.

Vinterunderhåll

I år har alla bostadsrättsföreningar, d.v.s. GP1- GP5, samt Gåshaga Hamnpromenads samfällighetsförening (GA1) samordnat vinterunderhållet. Detta för att förhoppningsvis få underhållet gjort till en så låg kostnad som möjligt.  En ny entreprenör har valts - SVEVIA. Nu återstår bara att se om det blir någon snö eller inte.

Samarbete med övriga föreningar i Gåshaga

Vid ett s.k. Ordförandemöte, vid vilket samtliga ordförande i GP 1 – GP 5 deltog i oktober, beslöts att ett samarbete mellan föreningarna ska åstadkommas gällande likartade tjänster, exempelvis för hissar, trädgård etc. (s.k. benchmarking, på svenska: verksamhetsjämförelse). En tanke är bl.a. att undersöka möjligheterna till gemensamma upphandlingar för att minska kostnaderna för föreningarna.

Översyn av föreningens stadgar

Vid det senaste styrelsemötet (den 3 november) lade styrelsen sista handen vid förslaget till nya stadgar för föreningen. Som grund för föreningens nya stadgar har använts normalstadgarna som Bostadrätternas Centralorganisa-tion har utarbetat. Styrelsen kommer att kalla till ett extra årsmöte i början av december för att ge alla medlemmar möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Det slutgiltiga beslutet beträffande stadgarna ska fattas vid nästa ordinarie föreningsstämma, d.v.s. under våren 2015.

Dialog med Skanska

Arbete pågår för fullt med att dokumentera vilka besiktningsåtgärder som kvarstår att åtgärda. Arbetet leds av en arbetsgrupp (en s.k. task force) i vilken ingår styrelseledamöterna Ulf Jansson, Kent M Andersson och Tommy Samsioe samt, som rådgivare, Ulrik Odén. Till sin hjälp har gruppen en konsult som heter Torgny Sköldborg, som har stor erfarenhet av liknande uppdrag. Arbetet ska leda fram till konstruktiva, resultatinriktade samtal med Skanska.  

Ett stort tack

till alla ni hundägare som ”plockar” upp efter era hundar både på strandpromenaden och på badön. Att hålla rent efter hundarna ger en trevlig och prydlig miljö för alla oss boende i det fina, sjönära Gåshaga.

 

Gåshaga den 4 november 2014

Styrelsen genom Kent M Andersson