”FEMMANS” NYHETSBREV – 2014/4

 

Städdag den 25 oktober

Den 25 oktober mellan klockan 10.00 och 13.00 är det tid för föreningens städdag. Fint om så många som möjligt kan och vill vara med om att sköta om vårt område. Efter städningen träffas vi i föreningslokalen då det bjuds på förtäring och möjlighet till umgänge med grannarna. Mer information kommer senare.

Översyn av föreningens stadgar

Som det beslutades på föreningsstämman i våras arbetar vi med att se över föreningens stadgar.  Detta görs tillsammans med föreningsmedlemmen Annette Svensson som har stor erfarenhet av översyner av detta slag. Målet är att kunna använda större delen av Bostadrätternas Centralorganisations nya normalstadgar. Arbetet beräknas vara klart i oktober. Därefter kommer vi att kalla till en extra föreningsstämma i november då stadgarna förhoppningsvis kan fastställas. Tanken är att stadgarna sedan  kan fastställas vid nästa ordinarie föreningsstämma.     

Omsättning av lån

Föreningen har placerat om ett lån på 13 mkr och erhållit en räntesänkning från 2,55 % till 1,6 % på tre år. Detta innebär på årsbasis en besparing på 123 000 kr för föreningen.

Våtsopning av garaget

Vi planerar att låta våtsopa garaget måndagen den 27 oktober. Mer information om detta kommer att skickas ut separat.

Belysningen vid Norra Hamnpromenaden

Föreningen har en dialog med Skanska om fel som gör att det ofta är lampor som inte lyser längs Norra Hamnpromenaden/piren. Förhoppningsvis kommer Skanska att åtgärda felen inom en snar framtid.  

Trädgården

För att få en bra utemiljö satsar föreningen ganska stora resurser på vår trädgård. En trädgårdsgrupp, i vilken ingår Peter Fladby från styrelsen samt Margita Jegeborn och Nils Gustafsson, gör i samarbete med Två Smålänningar ett mycket bra jobb. Vi har vidare genom våra husvärdars försorg fått vackra blomkrukor utanför våra ingångar. Upprustning har skett i lekparken och komplettering med nya buskar kommer att ske kring sandlådan.

Samordning med övriga föreningar i Gåshaga

I syfte att minska föreningens kostnader samt samordna avtal, t.ex. för vinterunderhåll, Kone hisservice, fjärrvärme etc. har vi startat en dialog i den s.k. ordförandegruppen i vilken alla fem föreningarna (GP1-5) samt Gåshaga Hamnpromenad Samfällighetsförening (GA1) ingår. Förhoppningsvis kan vi hitta bra ekonomiska synergieffekter genom att samarbeta. 

Dialog med Skanska

Den viktigaste ekonomiska frågan på längre sikt är föreningens kommande övertagande från Skanska av det fulla ansvaret för våra fastigheter när den tioåriga garantitiden löper ut i början av 2017.  Det har inom styrelsen bildats en s.k. "Task Force" i vilken ingår Ulf Jansson, Kent M Andersson och Ulrik Odén (den senare som rådgivare). Vi kommer att träffa en advokat i nästa vecka för att diskutera hur vi juridiskt kan gå fram med både kvarvarande besiktningsfel och med en närmare granskning av våra fasader.  

 

Gåshaga den 9 oktober 2014

Styrelsen genom Kent M Andersson