”FEMMANS” NYHETSBREV – 2014/3

Ni som vill ha detta Nyhetsbrev på er mail, vänligen kontakta Solveig Almblad under mailadress solveig.almblad@tsn.tff.se eller tel 073 663 71 98.

Föreningens årsstämma

Den 27 maj avhölls föreningens årsstämma i nyöppnade lokaler hos Pier 16, f d Sealodge. Ett glädjande stort antal medlemmar hade tagit tillfället i akt att få en insyn i föreningens verksamhet och en möjlighet att påverka den. Förutom sedvanliga stämmoärenden diskuterades ett antal frågor med utgångspunkt från tio motioner som inlämnats. Av mer allmänt intresse kan nämnas problemet med bristen på parkeringsplatser utomhus (se vidare nedan) och behovet av en uppdaterad hemsida för föreningen. Protokollet från stämman kommer inom några veckor att sättas upp på anslagstavlorna. De som vill ha det via mailen kan kontakta styrelsens sekreterare. Efter stämman minglades det, dracks vin, eller alkoholfritt, samt förtärdes snittar i Pier 16:s bar.

Enligt stämmans beslut består styrelsen numera av Jörgen Almblad, Christian Lindahl, Tommy Samsioe, Ulf Jansson och Solveig Almblad som ledamöter samt Kent  Andersson och Peter Fladby som suppleanter. Valberedningen består av Viktor Wahlström som sammankallande samt Karin Lindgren och Ulrik Odén.

En ny kontaktlista med en redovisning av de nya styrelseledamöternas arbetsfördelning kommer att iordningställas så snart den nya styrelsen har haft ett konstituerande sammanträde. I avvaktan på det gäller den gamla kontaktlistan.

Den avgående styrelsen vill framföra ett varmt tack för det mycket starka stöd och den stora erkänsla för sitt arbete som en, med något enstaka undantag, enhällig stämma gav uttryck för vid mötet. Det gör att det för den nya styrelsen förhoppningsvis blir ett bättre klimat att arbeta i och att vi kan få en bättre trivsel inom föreningen.

Det är brist på parkeringsplatser utomhus i området

Vi måste komma tillrätta med problemet att parkeringsplatserna utomhus inte räcker till för alla som behöver dem. En väsentlig orsak till problemet är att många som har garageplatser inte utnyttjar dessa, framförallt inte under sommartiden. Styrelsen arbetar för en lösning, men har stannat för att för närvarande försöka att nå en sådan på frivillighetens väg. I våra trivselregler har därför följande rekommendation införts.

”För er som har garageplats, utnyttja endast parkeringsplatserna utomhus för korttidsparkering kl. 09 00 - 17 00. Ställ  bilen i garaget övriga tider. Detta för att ge plats åt besökare och boende utan garageplats. Parkering är inte tillåten utanför markerade platser, alltså inte på gräsmattor eller grusytor kring husen. - Parkeringsplatserna är inte avsedda för långtidsparkering av husbilar, trailers och liknande större fordon.”

Städdagen

Den 10 maj var en riktigt gråkulen och blåsig vårdag. Ändå ställde ett ovanligt stort gäng medlemmar upp för att hjälpa till med de årliga vårsysslorna med bland annat våra uteområden och cykelförråd. Tack alla för det. Föreningen sparar ordentligt med pengar på att inte behöva leja ut sysslorna. Efter idogt arbetande hade vi en trevlig samvaro med förtäring i gästlägenheten. Det kan dock inte stickas under stol med att omkring hälften av medlemmarna inte hjälpte till. Självfallet och förhoppningsvis kan det dock finnas goda skäl för att många kan ha haft olika förhinder.

Vi vill avsluta med att tacka de medlemmar som hörsammade uppropet, efter städdagen, om att rensa bort de värst uppstickande maskrosorna, som gräsklipparen har svårt att få med sig. Om man så vill går det att även efter klippningen riva av de stjälkar som reser sig högt över gräset.

 

Gåshaga den 1 juni 2014

Styrelsen