"FEMMANS" NYHETSBREV – 10/2022

Det lider mot jul och här kommer årets sista nyhetsbrev fulladdat med aktuell information.

Glöggminglet

Söndagen den 4 december anordnade våra fina husvärdar det traditionella glöggminglet. Vi var närmare 40 medlemmar som deltog vilket nog är rekord. Det är alltid lika uppskattat att träffas och umgås med sina grannar under trevliga former. Stort tack till våra husvärdar Margaretha och Sofie och till alla er som kom.

Avgifter till föreningen

Vid senaste styrelsemötet beslutades att hålla alla avgifter till föreningen oförändrade. Dock kommer styrelsen att noga bevaka ränteutvecklingen samt den generella kostnadsutvecklingen, inte minst el- och värmeprisernas kostnadsutveckling. Styrelsen kan eventuellt komma att justera avgiften till föreningen under 2023 om kostnadsutveckling så kräver, men kommer att se över prioriteringar med ambitionen att undvika en höjning.

Alla kan hjälpa till

Vi repeterar vad vi skrev i ett tidigare informationsbrev om vad du som enskild medlem i vår bostadsrättsförening kan hjälpa till med för att hålla våra gemensamma kostnader på en rimlig nivå. Här kommer några bra exempel:

  • Öppna inga fönster i trapphusen och skruva ned värmen i trapphusen om du noterar att det är onödigt varmt
  • Dra ned på värmen i din/er lägenhet istället för att vädra genom att öppna fönster
  • Se till att ytterdörren till porten alltid går igen och är stängd ordentlig
  • Använd bara vår gemensamma tvättstuga för egen tvätt och inte för vänner eller övriga familjemedlemmar som inte bor i föreningen

Var försiktig och visa aktsamhet när du använder tvättmaskinerna och torktumlaren i tvättstugan (de är dyra att ersätta!)

  • Undvik att bada onödigt mycket i badkar
  • Tänk på att duscha kortare tid
  • Spola inte ned saker i toaletten, annat än toapapper (se info på vår hemsida)
  • Var försiktig och varsam med föreningens hissar.

Minskade antal sop- och tidningskärl

Föreningen har beslutat om att minska antalet sop- och tidningskärl för att minska kostnaderna. Våra sopkärl är ofta halvtomma, samtidigt som antalet tidningar som slängs i tidningsåtervinningskärlen har minskats drastiskt. Förändringen kommer ske efter nyår.

EMD analys

Styrelsen har fattat beslut om att genomföra en energi- och digitaliseringsanalys, med syfte att ta fram förslag på hur vi kan minska våra löpande energikostnader och övriga kostnader genom att digitalisera och styra funktioner på ett bättre och mer effektivt sätt än i dag.

Skydd till hissarna

Föreningen har nu införskaffat ett särskilt skydd till våra hissar som ska användas vid in- och utflyttning samt vid större renoveringar. Maila till info@gashagapirar5.se när ni kommer att behöva använda hisskyddet. Då kommer någon i styrelsen vara behjälplig med att öppna förrådet till er flyttfirma/byggföretag som ska se till att sätta upp och ta ned skyddet.

Tvättstugecylindrar

Vi har noterat att det finns ett antal omärkta tvättstugecylindrar uppsatta på bokningstavlan i tvättstugan. Om det är din cylinder, så vill vi att du tar bort den och sätter den på parkeringstavlan under bokningstavlan. Om du inte har någon tvättstugecylinder så behöver du skaffa dig en sådan hos Lidingö Lås och Larm i Lidingö Centrum. Lösa papperslappar ska inte användas.

Inför Julen

Inför julen vill vi påminna alla medlemmar om:

  • Var försiktig med levande ljus. Lämna aldrig brinnande ljus i rum där ingen vistas utan tillsyn
  • Kontrollera era brandvarnare. Detta görs genom att man trycker in den lilla knappen ”Push to test” tills apparaten börjar pipa. När knappen släpps ska signalen sluta
  • Det är tillåtet att sätta ut marschaller utanför portarna. Ni måste då använda marschallhållare och plastmattor. Sådana ska finnas i cykelrummen. Den som sätter ut marschaller svarar för att städa upp samt ställa tillbaka hållare och plastmatta
  • De medlemmar som får många paket från tomten kan behöva kasta papper och kartonger. Snälla – släng sådant emballage vid återvinningsstationen bakom SATS – det får inte hamna i våra tidningskärl i soprummen!
  • Det förekommer att olika slags julprydnader ställs ut i trapphusen under julhelgen. Styrelsen ber er som gör detta att beakta brandrisken – undvik brännbart material och tillse att utrymningsvägar inte blockeras.

Inför Nyår

Styrelsen vill också påminna om att det är förbjudet att skjuta smällare eller raketer inom föreningens område.

Efter Tjugondag Knut

De som vill bli av med julgranar efter helgerna kan som vanligt kasta sådana utanför elbyggnaden på Södra Kungsvägen (mitt emot SATS). Sopa gärna upp barr och grenar som blivit kvar i hiss och trapphus efter bortforslingen.

Vi vill passa på att tacka alla er som ställer upp och hjälper till och med vårt föreningsarbete och önskar alla medlemmar en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Gåshaga december 2022

Vänliga hälsningar

Styrelsen