”FEMMANS” NYHETSBREV – 09/2023

Hösten har redan börjat anlända med en klar hög luft, tät och drömsk morgondimma samt vackra skiftande färger.

Tips på justering av balkongfönster

Vi har fått in många förfrågningar från medlemmar som har behov av att få sina skjutbara fönster injusterade på balkongen. Vi kan därmed tipsa om Ryds Glas som har offererat ett fast pris på 3.250 kr (inkl. moms och reskostnad) för injustering och uppsmörjning av era glas. Reskostnaden kan dock delas på flera grannar om man gör en gemensam beställning och de får möjlighet att besöka två eller flera lägenheter vid samma tillfälle. Observera att den här typen av arbete på utomhusbalkonger inte är underlag för ROT-avdrag enligt Skatteverket.

Beställning och eventuella frågor sker genom mail till stockholm@rydsglas.se. Kom ihåg vid beställning att informera att ni kommer från GP5.

Information om GA1 styrelse

Vid stämman den 31 augusti som hölls för Gåshaga Hamnpromenads Samfällighetsförening (GA1) där vi i GP5 har ett 16 procentigt ägande, lämnade nuvarande styrelseordförande Kent M Andersson (GP5) över ordförandeklubban till Björn Ståhl i GP1. Vår medlem, Ebba von Essen, valdes även in som ny representant för GP5 i styrelsen för GA1.

Investering i parken

Vi har nu bytt ut pollarlamporna i parken till LED-belysning för att spara energi och hålla kostnader nere. Dessutom är renovering av sandlådan klar och även påfylld med ny sand. Dessa investeringar gör vi tillsammans med vår grannförening GP4.

Extra föreningsstämma 18 oktober

Styrelsen kommer att kalla till en extra föreningsstämma onsdag den 18 oktober kl. 18.30 i föreningslokalen/gästlägenheten, där den enda punkten är att fastslå de nya stadgarna som den ordinarie stämman godkände den 16 maj. Detta då det krävs två stämmobeslut för att godkänna och ändra stadgarna. Ändringen i stadgarna är ett krav då vi måste uppfylla de nya lagar som ska vara implementerade under 2023. Om du/ni inte har möjlighet att delta är det mycket viktigt att du/ni lämnar en fullmakt till er granne. Handlingar kommer att skickas ut 14 dagar före stämman.

Höststädning 11 november

Vid senaste husvärdsmötet beslutades att arrangera en gemensam städdag lördag den 11 november kl. 10.00-13.00 med samling utanför NHP1. Som traditionen bjuder så avslutar vi städdagen med efterföljande förtäring som denna gång arrangeras av husvärdarna Lisbeth Grimlund och Monica Syhlman. Mer information kommer närmare städdagen.

Save the date – årets glöggafton

Det beslutades också att det kommer att anordnas ett traditionellt glöggmingel söndag den 10 december kl. 16.00-18.00 i föreningslokalen/gästlägenheten som våra husvärdar Margaretha Leffler och Sophia Daun ansvarar för. Vi återkommer med påminnelse längre fram men boka gärna in detta datum redan nu.

Översyn hemsidan

Vi kommer under hösten att påbörja en översyn av föreningens hemsida https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/ och vill uppmana er att komma med förslag eller om du/ni saknar någon viktig information. Maila gärna till info@gashagapirar5.se.

Avgiften oförändrad Q4 2023

Styrelsen följer föreningens ekonomi mycket noga och arbetar löpande med översyn i syfte att minska eller dämpa de kostnadsökningar som vi drabbas av p g a inflation och räntehöjningar. Föreningens ekonomi är i nuläget stabil och därmed har styrelsen fattat beslut att hålla avgiftsnivån oförändrad för Q4 2023.

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har du/ni fått en ny mailadress eller ett nytt mobilnummer? Kom ihåg att rapportera detta till styrelsen på info@gashagapirar5.se. Då missar du/ni inte att få våra nyhetsbrev via mail eller annan viktig information via SMS.

Vi vill även passa på att hälsa alla nya medlemmar varmt välkomna till vår fina förening!

 

Gåshaga september 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen