”FEMMANS” NYHETSBREV – 08/2023

Välkommen tillbaka efter semestern till Gåshaga. Vi hoppas att ni alla fått ta del av den varma och soliga delen av sommaren nu när blåsten och regnet har tagit ett fastare tag om vädret.

Extra stämma den 18 oktober

Styrelsen kommer att kalla till en extra stämma onsdag den 18 oktober kl. 18.30 där den enda punkten på agendan är att för andra gången fastslå de nya stadgarna som den ordinarie stämman godkände den 16 maj. Det krävs två stämmobeslut för att ändra stadgarna. Ändringen i stadgarna är ett krav då vi måste uppfylla de nya lagar som ska vara implementerade under 2023. Vi kommer att hålla till i föreningslokalen/gästlägenheten. Om ni inte har möjlighet att delta är det mycket viktigt att ni lämnar en fullmakt till er granne. Handlingar kommer att sändas ut ca 14 dagar före stämman.

Omläggning av lån

Föreningen kommer att behöva se över och lägga om två av våra bolån under hösten och räknar då med en betydligt högre ränta än den vi har i dag på dessa lån.

Systematiskt brandskyddsarbete

I det systematiska brandskyddsarbetet har föreningens styrelse ansvar för utrustning och underhåll i gemensamma delar som trapphus och garage. Ni som bostadsrättsinnehavare har ansvar och skyldighet för ert brandskyddsarbete i er egen bostadsrätt. Det innebär bland annat att ni har ansvar för att se till att era brandlarm/brandvarnare fungerar och att ni byter ut batterier kontinuerligt i dem, samt gör funktionskontroller löpande.

Hisskydd vid in- och utflyttning samt ombyggnad

I veckan var det premiär för användning av våra nya hisskydd i NHP 5 där en ny familj flyttade in. Om ni ska flytta eller renovera/bygga om i er bostadsrätt är det viktigt att ni använder er av hisskyddet för att undvika skador på hissens utrymmen. De är dock tunga att bära så tänk på att be ert flyttbolag/renoveringsfirma att sätta upp/ta bort dem. Skicka även ett mail till föreningens mailadress info@gashagapirar5.se så ser vi till att ni kan hämta upp skyddet från vårt gemensamma förvaringsutrymme.

Översyn av sopkärl och lysrör i garaget

Andra nya lagkrav på oss som Bostadsrättsförening är krav på fler sopkärl t. ex. för plastmaterial. Dessutom måste vi på sikt även byta ut lysrören i garaget till LED-belysning. Vi återkommer när detta ska åtgärdas och hur vi kommer att hantera kostnaden för detta på ett bra och optimalt sätt.

Rengör skalpröret i kylskåpet

I era kylskåp har ni på insidan ett liter hål (långt ned) där skräp och smuts kan hamna. På baksidan av kylskåpet sitter ett litet uppsamlingskärl för vatten. Är det kärlet fullt med smuts kan det resultera i att vattnet kan hamna på golvet under kylskåpet som i sin tur kan leda till vattenskada på golvet framför kylskåpet. Vi vill därför be er att se över detta med jämna mellanrum för att undvika onödiga försäkringskostnader.

Möte med nyinflyttade

Styrelsen och valberedningen kommer i höst att träffa våra nyinflyttade för att presentera oss och berätta hur det är att bo i en bostadsrättsförening, samt undersöka deras vilja att kunna hjälpa till med föreningens löpande arbete och olika funktioner.

Sopning av garaget

Vi vill från styrelsen sida passa på att tacka alla som deltog i samband med städningen av garaget i juni som gick mycket smidigt och helt smärtfritt. Bra jobbat!

Rödalger

Strax före midsommar genomfördes en sanering av rödalger på flera av föreningens hus. Det är i nuläget naturen som gör dem lite ”mörka” på några håll, medan vatten och vind så småningom kommer att få dessa missfärgningar att försvinna.

Utbildning i hantering av hjärtstartare

Föreningen kommer i höst att hålla en utbildning i hantering av hjärtstartare. Utbildningen kommer att ske i vår föreningslokal/gästlägenhet och utbildare är en f.d. boende i vår förening, Peter Flaby. Inbjudan kommer att skickas ut vid senare tillfälle.

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har du fått ny mailadress eller ett nytt telefonnummer? Kom ihåg att anmäla detta till oss i styrelsen för uppdatering i våra register och maila till info@gashagapirar5.se.

Vi önskar alla medlemmar en fin sensommar!

 

Gåshaga augusti 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen