”FEMMANS” NYHETSBREV – 07/2023

Sommaren är här med sol och värme. Njut av en härlig sommar och semester men var också uppmärksam på vad som händer omkring och i våra fastigheter.

Garagestädning den 20 juni

Glöm inte bort att vi ska städa garaget tisdagen den 20 juni mellan klockan 08.00-17.00. Då måste alla bilar vara utkörda från garaget. För att underlätta parkeringen utanför garaget kommer vi att tillåta diagonalparkering på Cisternvägen nedre del (som vi hade då vi reparerade fasaden). Vårt parkeringsövervakningsbolag är informerade om att inte sätta några parkeringsböter den dagen. Om du/ni inte är hemma den dagen, be en granne eller vän att flytta din/er bil.  

Grannsamverkan under sommaren

Nu när sommaren är här och många är bortresta under längre perioder, får vi hjälpas åt att vara uppmärksamma på människor som inte borde vara utanför och i våra fastigheter. Om ni träffar på någon obekant i trapphusen, fråga gärna vem de söker och om de inte kan svara så brukar de försvinna därifrån. Vi vill uppmana till en god grannsamverkan och att hjälpa varandra att tömma brevlådorna så de inte blir överfyllda.

Avgiften oförändrad Q3 2023

Styrelsen följer föreningens ekonomi mycket noga och arbetar löpande med översyn i syfte att minska eller dämpa de kostnadsökningar som vi drabbas av p g a inflation och räntehöjningar. Föreningens ekonomi är i nuläget stabil och därmed har styrelsen fattat beslut att hålla avgiftsnivån oförändrad för Q3 2023.

Blommorna i våra stora krukor

Vi vill be alla medlemmar att hjälpas åt att vattna blommorna i krukorna utanför husen för att hålla dem fina under hela sommaren.

Terrassreperationen

Reparationen av takterrassen på NHP1 är nu klar och byggställningen kommer att tas ned i midsommarveckan. Detta medför att gästlägenheten återigen är tillgänglig att hyra vid behov. Se information på https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/gastlagenhet.

Rödalger

Under midsommarveckan kommer även arbetet med att ta bort rödalgerna på vissa delar av våra fastigheter att påbörjas. Arbetar kommer att ske från skylifters.

Burspråkstaken

Föreningen av har tagit in offert för åtgärder av burspråkstaken. Under hösten kommer det akuta åtgärderna att göras via en skylift och under 2024 planeras taken att beläggas med takpapp.

Högtryckstvätt

Vi vill påpeka, på förekommen anledning, att det är förbjudet att högtrycksspola våra balkongtrallar på de inglasade balkongerna för att få dem rena. Detta då det inte finns någon avrinning och risken finns att det kan uppstå en vattenskada vilket vi vill undvika.

Extra föreningsstämma

För att kunna fastställa de nya stadgarna under 2023 som lagen föreskriver, kommer vi att bjuda in till en extra stämma onsdag den 18 oktober där vi endast tar upp den punkten på dagordningen. Var vänlig och notera datumet 18 oktober i era kalendrar redan nu.

Ny funktion på vår hemsida

Föreningen har infört en ny funktion på vår hemsida för våra medlemmar https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/ som ni har möjlighet att använda för att t ex skänka bort saker eller bjuda in till en spontan föreningsaktivitet. Skicka gärna ett mail till info@gashagapirar5.se så publicerar vi detta på hemsidan för allas information.

Vi önskar alla medlemmar en skön och fin sommar!

 

Gåshaga juni 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen