”FEMMANS” NYHETSBREV – 06/2023

Så plötsligt kom vårvärmen och med den en extrem pollenexplosion. Vi vill passa på att tacka alla medlemmar som deltog på lördagens vårstädning av föreningens gemensamma utrymmen.

Lyckad städdag

Vi vill rikta ett stort tack till er som deltog vid städdagen förra helgen. Det är alltid lika roligt att se hur engagerade medlemmar arbetar bra ihop och hur betydelsefull den sociala delen är. Våra fantastiska husvärdar hade införskaffat goda pizzor från 450 Gradi och dryck som bidrog till att höja stämningen och skapa en trivsam samvaro.

Årsstämma Gåshaga Pirar 5

Påminner om att nästa tisdag den 16 maj klockan 18.30-21.00 är det årsstämma i vår bostadsrättsförening. Vi kommer som vanligt att bjuda på vin/öl/läsk och snittar efter stämman. Om ni inte har möjlighet att delta, så uppmanar vi er att ge en fullmakt till en granne ni litar på och som genom fullmakten därmed kan rösta i ert ställe. OBS! Vi kommer att hålla till i ny lokal hos Restaurang Bryggan.

Vatteninträngning

Vi har tyvärr fått vattenläckage på takterrassen hos en av våra lägenheter på NHP1 som måste åtgärdas under maj/juni (ca 4 veckor) vilket medför att vi behöver bygga upp en ställning mot vattnet för att kunna åtgärda problemet. Mer detaljerad information kommer att skickas ut till boende i NHP1 inom kort.  

Sopning av garaget

Styrelsen har beslutat att beställa en sopning av garaget som ska ske i juni månad. Vid detta tillfälle måste ALLA bilar vara ute från garaget. Vi återkommer med information om detta längre fram. Tänk på att om ni är bortresta behöver ni ordna så att andra kan ha tillgång till era bilnycklar och flytta er bil.

Vattenslangar

Vid det senaste styrelsemötet beslutades att föreningen behöver köpa in nya vattenslangar och tillhörande snurror, då de gamla har gjort sitt och måste bytas ut.

Pollare och sandlåda

Tillsammans med BRF Gåshaga Pirar 4 kommer vi att renovera våra fyra gemensamma belysningspollare till LED-lampor för att minska elförbrukningen och kostnaderna, samt renovera sandlådan i parken och lägga i ny sand.

Soprummet NHP7

Efter en lång tid är nu äntligen soprummet i NHP7 färdigrenoverat och klart.

Grillning på trädäcket förbjuden

Nu när grillsäsongen har börjat så vill vi uppmana alla att om man planerar att grilla i närheten av sjöbodarna får man inte grilla på själva trädäcket p.g.a. brandrisken – utan istället ställa grillen på betongplattan ute på piren.

Åtkomst till lägenheterna vid nödfall

Snart är sommaren här och många av oss kommer att åka bort på annan ort. Även under den tiden ni är bortresta så kan det i nödfall förekomma att vi måste kunna komma in i en lägenhet, t. ex. vid en vattenskada. Vi vill därför be er att komma ihåg att lämna nyckel till någon granne eller barn/bekant som på kort varsel kan komma och öppna lägenheten.

 

Gåshaga maj 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen