”FEMMANS” NYHETSBREV – 05/2023

Äntligen ser våren ut att vara på väg. Här kommer en hel del intressant och viktig information för den kommande månaden. Tveka inte att höra av er till oss i styrelsen om ni har frågor och funderingar!

Årsstämma Gåshaga Pirar 5

Tisdag den 16 maj klockan 18.00-21.00 är det årsstämma i vår bostadsrättsförening. Vi kommer som vanligt att bjuda på vin/öl/läsk med snittar efter stämman. Om ni inte har möjlighet att delta, så uppmanar vi att ge en fullmakt till en granne ni litar på och som genom fullmakten kan rösta i ert ställe. Handlingar kommer att skickas ut senast 14 dagar innan stämman enligt föreningens stadgar. Vi återkommer med information om lokal.

Garaget

Flera av våra medlemmar har noterat att det är vissa som gasar på ordentligt i garaget – vilket är en stor risk med tanke på att även barn kan vistas där. Vi vill därför uppmana er som har bil i garaget att tänka på att ta det lugnt.

Sandsopning

Den snöröjningsentreprenör som alla föreningar använder sig av i Gåshaga under GA2 ombesörjande, har informerat om att sandupptagning kommer att ske onsdag den 19 april. Mer information om detta kommer att skickas ut via mail och SMS.

Grind utanför gästlägenheten

Det har inte gått att låsa grinden utanför gästlägenheten och det har visat sig att det inte beror på att grinden var trasig utan att stolparna har satt sig. Styrelsen kommer att se över detta under våren.

Tvättstugan

Styrelsen har satt upp viktig information i tvättstugan vid användning av torkskåp som vi vill att ni noga läser igenom. Vi måste vara försiktiga med tiduret då det ofta går sönder, vilket medför onödiga extra kostnader för föreningen. Styrelsen har även tidigare bett er som har omärkta bokningsmarkörer att skriva ert lägenhetsnummer på dessa när ni bokar tvättid. Vi kommer framöver att flytta ner omärkta markörer till ”parkeringen” under bokningstavlan.

Byte av köksfläkt

Vid byte av köksfläkt godkänner styrelsen endast fläkt av typen ”Alliance lägenhet”. Detta är VIKTIGT! då en Alliance fläkt samarbetar med husets övriga ventilation för att undvika fel på ventilationen i lägenheten. 

Om osäkerhet om önskad fläkttyp vid byte råder, kontakta styrelsen. 

Städdag

Vårens traditionsenliga städdag kommer att äga rum lördag den 6 maj mellan klockan 10.00-13.00. Denna gång kommer inte någon container att hyras in. Ni som har skräp uppmanas till att åka till Stockby (Lidingö Stads återvinningscentral) för att där kasta ert skräp. Vi vill påminna om att det INTE är tillåtet att ställa möbler eller skräp i våra förrådsutrymmen för allas trevnad samt p g a brandrisk. Inför städdagen ska detta vara borttaget!

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har ni fått en ny mailadress eller ett nytt mobilnummer? Kom ihåg att rapportera detta till styrelsen. Skicka ett mail om ändringar till föreningsmailen på info@gashagapirar5.se. Då missar ni inte få våra nyhetsbrev via mail eller annan viktig information via SMS.

 

Gåshaga april 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen