”FEMMANS” NYHETSBREV – 04/2023

Nu kommer ett fulladdat nyhetsbrev med viktig information inför den kommande säsongen.

Pumpgropen

Tyvärr måste vi igen påpeka att det har varit bekymmer med pumpropen, vilken ser till att vårt avfallsvatten pumpas upp till de kommunala vattenledningarna på Södra Kungsvägen (en nivåskillnad på 9 m). Det har spolats ner material i toaletterna som orsakar allvarliga problem t ex trasor, bindor, tamponger, våtservetter och annat som då fastnar i pumparna. Vidare har mängden fett ökat som sköljs av i samband med diskning av bl a stekpannor. Det har en mycket negativ effekt som innebär att våra två pumpar måste arbeta mer än normalt, vilket resulterar i ökat slitage på de dyra pumparna.

Vi vill uppmana alla medlemmar att mer strikt följa den information som finns på hemsidan https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/. Detta för att undvika onödiga extra kostnader som drabbar vår förening.

Undercentralen

Nu är vattenstyrdonet bytt i föreningens undercentral. Bytet gick bra och vattentemperaturen på vårt varmvatten och till våra element är nu återställt.  

Inglasade balkonger

Om ni har större problem med era fönster på den inglasade balkongen som ev behöver justeras, så har föreningen tecknat en överenskommelse med Stockholm Bygg och Fönster AB (tfn 072-177 32 03) som ni har möjlighet att avropa mot egen betalning.

Nya bänkar

För er information så planerar Gåshaga Hamnpromenad Samfällighetsförening (GA1) att renovera parkbänkarna på badön under våren.

Ny skylt för parkeringsförbud

Gåshaga Hamnpromenad Samfällighetsförening (GA1) kommer även att sätta upp en ny skylt för parkeringsförbud vid restaurang Bryggan mittemot NHP9. Detta för att de medlemmar som parkerar framför NHP9 enklare ska kunna backa ut från parkeringsplatserna utanför huset.

Tvättstugan

Styrelsen har tidigare bett er som har omärkta bokningsmarkörer att skriva ert lägenhetsnummer på dessa när ni bokar tvättid. Vi kommer framöver att flytta ner omärkta markörer till ”parkeringen” under bokningstavlan.

Rödalger

Under våren kommer föreningen att rengöra och inleda en sanering av den rödalger som finns på flera av våra hus. Mer information kommer längre fram med tidsplan etc.

Upphandling av el

Föreningens mycket fördelaktiga elkraftavtal löper ut den 30 april. Vi håller på att upphandla ett nytt avtal som tyvärr kommer att bli betydligt dyrare. Detta kommer även att påverka alla som har laddningsstolpar, då alla betalar elförbrukning för sin egen bil via föreningens elkraftavtal. Vi återkommer med mer information om detta.

Anticimex

Anticimex besiktning ägde rum den 16 februari. Endast fyra bostadsrätter var inte tillgängliga och dessa kommer att efterbesiktigas den 30 mars. Ett mindre antal bostadsrätter uppvisade fel som bör åtgärdas snarast möjligt för att inte åsamka onödiga fuktskador.

Städdag

Vårens traditionsenliga städdag kommer att äga rum lördag den 6 maj mellan kl. 10.00-13.00. Denna gång kommer inte någon container att hyras in. Ni som har skräp uppmanas till att åka till Stockby (Lidingö Stads återvinningscentral) för att där kasta ert skräp. Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att ställa möbler eller skräp i våra gemensamma förrådsutrymmen p.g.a. brandrisk.

Motioner och propositioner

Till föreningsstämman den 16 maj har det inkommit två motioner och styrelsen kommer dessutom att lägga in en proposition om uppdatering av stadgarna, baserat på de nya lagar som påverkar Bostadsrättsföreningar.

Valberedningen

Ett upprop från Valberedningen:

Styrelsen håller på att slutföra årsbokslutet och alla andra handlingar som ska vara klara till årsmötet den 16 maj. Inför detta möte har vi ett medskick från valberedningen att de fortfarande söker frivilliga och engagerade ledamöter för att aktivt delta i föreningens styrelsearbete, både under 2023 och i framtiden. Kan du tänka dig att vara med och påverka föreningens arbete och gemensamt bidra till hur vi driver vår bostadsrättsförening på bästa sätt? Ta då gärna kontakt med valberedningen och skicka din anmälan till mailadressen valberedningen@gashagapirar5.se. Stort tack på förhand!

 

Gåshaga mars 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen