”FEMMANS” NYHETSBREV – 03/2024

Våren är på antågande. Det är inte utan att vissa så kallade vårkänslor smyger sig på, trots att nattkylan kvarstår. Tiden mellan att solen går upp och ner blir sakta längre och även dagarna känns längre.

Möte med nyinflyttade

Den 4 mars bjöd styrelsen in alla nyinflyttade till ett trevligt informationsmöte. Till vår stora glädje kom alla medlemmar som har flyttat in under det senaste året. Under mötet så gjorde styrelsen en kort presentation av sitt uppdrag, vilka ledamöterna är och hur man arbetar. Vi gick även igenom hemsidan och gav bra tips på var man hittar kontaktuppgifter till våra olika entreprenörer bl.a. De nyinflyttade fick också möjlighet att berätta om vilka de är, sina kompetenser och erfarenhet samt hur intresset ser ut för att hjälpa till i det löpande föreningsarbetet.

Ventilationsfilter

Ni som missade att hämta era ventilationsfilter kommer att få en ny chans att göra detta. Som vi tidigare informerat om har föreningen köpt in nya ventilationsfilter som ska sättas in bakom elementen. Genom att byta filter regelbundet får vi både renare luft i våra lägenheter och vi sparar på fjärrvärmekostnaden. Onsdag den 20 mars kl. 19.30-20.00 finns vi på plats i föreningslokalen/gästlägenheten för att dela ut filter till alla medlemmar som ännu inte har hämtat ut.

GP5 hemsida

Styrelsen arbetar kontinuerligt för att förbättra informationen på föreningens hemsida https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/. Här kan ni hitta svar på de flesta av era frågor och är det något som ni tycker saknas så är ni välkomna att höra av er till oss i styrelsen på mailadressen info@gashagapirar5.se.

Värmesystemet

Vi har låtit en extern konsultfirma se över vårt värmesystem och undercentralen. Detta för att få förslag på eventuella åtgärder som skulle göra vårt värmesystem mer effektivt och kostnadsbesparande. Konsulten har lämnat en rapport och ett bra underlag för en del åtgärder som styrelsen nu kommer att utvärdera.

Nya nödtelefoner

Nu är vi inne i slutfasen för pågående upphandling av nya nödtelefonerna i våra hissar. Anledningen till att föreningen behöver byta ut nödtelefoner är att det GSM-system som används idag kommer att tas ur bruk. Den senaste offerten visar på en halverad kostnad mot den första offerten vi fick vilket är positivt med tanke på föreningens ekonomi.

Renovering i trapphusen

Arbetet med föreningens underhållsplan sker löpande. En åtgärd som det nu börjar bli dags att utföra är renovering och lackning av våra entrédörrar och fönster i trapphusen. Detta planeras att ske under våren då det har blivit lite varmare utomhus.

Bostadsrättstillägg i hemförsäkringen

Styrelsen vill återigen påminna alla medlemmar om att ni bör ha ett Bostadsrättstillägg i er hemförsäkring. Detta för att skydda er själva och föreningen om en skada skulle uppstå i er lägenhet. Utan detta tillägg kan det komma att bli mycket dyrt om t.ex. en brand skulle uppstå i er lägenhet. Vår rekommendation är därför att ni kontrollerar att ni har detta särskilda tillägg i hemförsäkringen.

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har du/ni fått en ny mailadress eller nytt mobilnummer? Kom ihåg att meddela detta till oss i styrelsen på info@gashagapirar5.se. Då missar du/ni inte att få notiser via mail med länk till föreningens nyhetsbrev eller annan viktig information via SMS.

 

Gåshaga mars 2024

Vänliga hälsningar

Styrelsen