”FEMMANS” NYHETSBREV – 02/2024

Nu börjar vi äntligen gå mot ljusare tider och dagarna blir sakta längre. Men än släpper inte vintern taget och det är fortfarande återkommande köldknäppar.

Afterwork

Vi startade året med en mycket uppskattad afterwork som våra fina husvärdar anordnade. Stort tack till Margaretha M och Gunilla W som fixade så fint denna gång. Vi blev ett stort och glatt gäng med ca 30 medlemmar som slöt upp till ett trevligt och socialt mingel i fredags den 2 februari. Tack alla ni som kom!

Ventilationsfilter

Som vi tidigare informerat om har föreningen köpt in nya ventilationsfilter som ska sättas in bakom elementen. Genom att byta filter regelbundet får vi både renare luft i våra lägenheter och vi sparar på fjärrvärmekostnaden. Håll utkik när det blir dags för nästa tillfälle som vi delar ut filter till era hus.

Belysning i garaget

Vi kommer under vårvintern att sätta upp ny belysning kring garageinfarten. Detta för att bland annat öka tryggheten när man går in och ut i garaget.

Värmesystemet

En av de största kostnadsposterna för vår förening är värmekostnaderna. Vi håller därför på att se över ett antal tänkbara åtgärder för att långsiktigt minska dessa kostnader, såsom översyn av radiatorerna, åter- och varmvattensystemet, solceller, reglering av värmen etc. En del av dessa åtgärder gör vi själva och andra planerar vi att göra tillsammans med de andra BRF-föreningarna i Gåshaga.

Nya nödtelefoner

Under året kommer vi att behöva byta ut hörtelefonerna i våra hissar. Anledningen är att det GSM-system som används idag kommer att tas ur bruk. Vår ambition är att även i detta fall försöka samarbeta med våra grannföreningar.

Renovering av dörrar och fönster i trapphusen

Styrelsen arbetar kontinuerligt med föreningens underhållsplan. En annan åtgärd som det nu börjar bli tid för är renovering och lackning av våra entrédörrar och fönster i trapphusen. Detta kommer att ske under våren då det har blivit lite varmare ute.

Omläggning av bolån

I januari beslutade styrelsen att lägga om ett av föreningens bolån, som blev mer fördelaktigt är tidigare då räntan nu har börjat gå ned. Vi får hoppas att ytterligare sänkningar kommer att ske under året då vi har flera lån som ska läggas om.

Nya direktiv från MSB

Det kommer löpande nya direktiv, rekommendationer och information från MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som vi i styrelsen strävar efter att följa. Nu senast är det uppdaterad information om bland annat skyddsrum, hantering av batterier och laddning av elcyklar (som INTE får laddas i lägenheten eller i ett kallt utrymme såsom garage p.g.a. brandrisk, se mer information på https://hemmet.trygghansa.se/brand/viktiga-rad-och-tips/ladda-mobilen-och-elcykeln-sakert). Vi kommer att hålla er uppdaterade kring hur nya direktiv påverkar oss och vilka nödvändiga åtgärder som krävs.

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har du/ni fått en ny mailadress eller ett nytt mobilnummer? Kom ihåg att meddela detta till styrelsen på info@gashagapirar5.se. Då missar du/ni inte att få notiser via mail med länk till föreningens nyhetsbrev eller annan viktig information via SMS.

 

Gåshaga februari 2024

Vänliga hälsningar

Styrelsen