"FEMMANS" NYHETSBREV – 01/2023

Vi önskar våra medlemmar en god fortsättning på det nya året! Här kommer det första nyhetsbrevet för 2023.

Afterwork

Fredagen den 27 januari anordnar våra fina husvärdar nästa afterwork kl. 16.30-18.30 i föreningslokalen/gästlägenheten. Ni är varmt välkomna att ta chansen och mingla med era grannar och det är alltid lika uppskattat att träffas och umgås under trevliga former.

Anticimex

Föreningen har ett avtal med Anticimex om vattenskador. Avtalet ger dig/er som bostadsrättsinnehavare många värdefulla fördelar såsom:

  • Självriskersättning vid vattenskada
  • Kostnadsfri extra besiktning vid misstanke om fuktskada
  • Försäkring mot äkta hussvamp
  • Regelbunden besiktning med protokoll och åtgärdsförslag.

För att försäkringen ska gälla din/er bostadsrätt ska regelbunden besiktning genomföras.

En besiktning kommer att ske i samtliga bostadsrätter torsdag den 16 februari. Det är därför viktigt att du/ni är hemma vid detta datum så att besiktningsmännen kan besiktiga din/er bostadsrätt och säkerställa att försäkringen gäller för just din/er bostadsrättslägenhet.

Årsmöte och motioner

Ett annat viktigt datum att notera i din/er kalender är den 16 maj då föreningen kommer att hålla det ordinarie årsmötet. Om du/ni vill sända in någon motion till årsmötet måste dessa vara inlämnade senast den 1 mars. Motionen ska mailas till info@gashagapirar5.se

Pantgenomgång

Styrelsen har beslutat att ge vår ekonomiska förvaltare Storholmen i uppdrag att kontrollera utställda panter för alla bostadsrättslägenheter. Detta kommer att ske var 6:e månad. Det är mycket viktigt att vi har rätt uppgifter om panter när man ska belåna eller sälja sin bostadsrätt. Vid kontroll i november upptäcktes nio panter som inte var släckta och dessa är nu åtgärdade.

Komplettering på hemsidan

Hemsidan har kompletterats med en ny informationsruta om kommande gemensamma aktiviteter som t ex afterwork, städdagar och datum för årsmöte. Gå gärna in och kika där med jämna mellanrum så att du/ni inte missar något viktigt datum eller evenemang  https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/.

Skydd till hissarna

Som vi tidigare informerat om har föreningen nu införskaffat ett särskilt skydd till våra hissar som ska användas vid in- och utflyttning samt vid större renoveringar. Maila till info@gashagapirar5.se när ni kommer att behöva använda hisskyddet. Då kommer någon i styrelsen vara behjälplig med att öppna förrådet till er flyttfirma/byggföretag som ska se till att sätta upp och ta ned skyddet.

 

Gåshaga januari 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen