”FEMMANS” NEHETSBREV 2014/1

Budget

Styrelsen har nu fastställt en budget för 2014. Snart vidtar för styrelsen arbetet med att förbereda årsstämman. En viktig del i det arbetet är att färdigställa en verksamhetsberättelse för 2013.

Styrelsen

Sedan styrelsens två suppleanter lämnat sina uppdrag i höstas har styrelsen till sig knutit två resursledamöter, Ulf Jansson i 1:an och Tommy Samsioe i 5:an. De medverkar fullt ut i styrelsens verksamhet. De deltar i styrelsemötena och visar ett stort engagemang för föreningens bästa. I de fall en styrelsefråga måste avgöras genom omröstning har de dock, av formella skäl, inte rösträtt.

Enligt föreningens stadgar ska styrelsen bestå av minst en suppleant. På Bolagsverkets inrådan har därför Solveig Almblad registrerats som suppleant i stället för ledamot.

Lekparken och övre delen av Cisternvägen

Ansvaret för lekparken och övre delen av Cisternvägen ska enligt tidigare avtal från 2008 delas mellan GP5 och GP4. Efter samråd med GP4 har det beslutats att de angivna områdena ska rustas upp. Bl.a. påbörjas i lekparken en uppfräschning av sofforna och trappan upp till rutschbanan. Under tiden sofforna åtgärdas kommer de att vara borta från parken. - Avföring från framförallt katter gör att sanden i sandlådan måste bytas kontinuerligt. Sådana föroreningar, som katterna själva gräver ner, är farliga för små barn att få i sig om de stoppar sand i munnen. Ett sandbyte kostar cirka 6 000 kr.

Lantmäteriförrättning

Tidigare aviserad lantmäteriförrättning, den 22 november 2013, har nyligen vunnit laga kraft. Förrättningen innebär bl.a. att gemensamhetsanläggningen Stapelbädden ga:1, i vilken vår förening ingår, ansvarar för skötseln av Norra Hamnpromenaden, inklusive de grusade partierna med belysning, bänkar m.m. Det betonades särskilt att de grusade ytorna inte får användas för parkering. Förrättningen innebär också att den angivna vägsträckan utgör utfart för vår förening och att körtrafik är tillåten endast vid leverans till kajområdet.

Energifrågor

Föreningens avtal med el-leverantören MälarEnergi har ändrats från ett rörligt till ett fast el-pris. Det priset syns i dagsläget, enligt styrelsens mening, vara förmånligt för föreningen. Vissa ytterligare kontroller ska dock ske.

Parkering

Särskilt under de varmare årstiderna kan det, speciellt under kvällstid, vara svårt att hitta parkeringsplatser utomhus. Det är därför styrelsens önskemål att medlemmar, som hyr parkeringsplats i garaget, parkerar i anslutning till husen och på nedre delen av Cisternvägen i mån av behov endast mellan kl. 9 och 17. Detta för att bereda plats för medlemmars bilar och besökande bilar som är hänvisade till uteplatserna.

Ekpartierna i trapphusen

Under våren – när vädret så tillåter – kommer ekpartierna i trapphusen (fönster och portar) att lackas utvändigt. När det är gjort ska alla trapphusfönster tvättas.

Nästa årsstämma

Årsstämman kommer att äga rum den 27 maj 2014 kl.18:30. Kallelser m.m. kommer självfallet att sändas ut. Redan nu ska dock erinras om att eventuella motioner till stämman ska lämnas till styrelsen i god tid så att den kan kommentera dem i kallelsen.

 

Gåshaga den 6 februari 2014.

Styrelsen